Rotterdam - Vuurwerkbom op Zuidplein

14 november 2016 18:28
Bron: Politie.nl

Agenten die zaterdagavond afkwamen op vuurwerkknallen, vonden op Zuidplein een vuurwerkbom. Deze is op veilige wijze afgevoerd.

Zaterdag rond negen uur ’s avonds hoorden agenten harde knallen, vermoedelijk vuurwerk, bij de bushaltes bij Zuidplein. Agenten in burger gingen poolshoogte nemen en zagen een groep van zo’n 25 jongeren, waarvan twee jongeren cobra’s afstaken, illegaal en zwaar explosief vuurwerk.

Toen de herkenbare agenten er aan kwamen, waren de jongeren er al vandoor. Op het pleintje voor de roltrappen stonden nog twee flessen wasbenzine met daar vlakbij een Cobra. Een combinatie die bij ontsteking voor een enorme explosie zou zorgen. Aan de Cobra was te zien, dat al was geprobeerd deze aan te steken, maar weer was uit gegaan.

Omdat een Cobra door statische lading alsnog kan ontploffen en de combinatie met de wasbenzine voor zo’n grote ontploffing kon zorgen, hebben de agenten een explosievenverkenner laten komen die de vuurwerkbom op veilige wijze heeft afgevoerd. De politie doet onderzoek naar de betrokken jongeren. 

Zuid-Holland Rotterdam-Rijnmond Rotterdam

  • 6d9f43524f2a862bea3999bf017703a6