Rotterdam - Man aangehouden na dreiging vliegveld Rotterdam

18 november 2016 00:50
Bron: Politie.nl

In het onderzoek naar de melding van een mogelijke dreiging op Rotterdam The Hague Airport heeft de politie in Rotterdam op donderdagavond 17 november een ongewenste vreemdeling met een openstaande straf aangehouden.

Het gaat om een verwarde 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats die eerder valse meldingen heeft gedaan bij de politie. De politie vermoedt dat de man betrokken is bij de melding die voor politie en Koninklijke Marechaussee aanleiding was om op en rond de luchthaven extra veiligheidsmaatregelen te nemen. Hij wordt hierover gehoord, omdat hij mogelijk over belangrijke informatie kan beschikken. Politie en Koninklijke Marechaussee hebben de maatregelen op en rond de luchthaven herzien.
Maatregelen
De politie en de Koninklijke Marechaussee namen vandaag een aantal extra zichtbare en onzichtbare beveiligingsmaatregelen naar aanleiding van een bij de politie binnengekomen anonieme melding die wijst op een mogelijke dreiging op Rotterdam The Hague Airport. De Koninklijke Marechaussee en de politie startten direct een onderzoek.
Nader overleg
Zoals gebruikelijk vond tussen de burgemeester van Rotterdam, Hoofdofficier van Justitie en Politiechef Frank Paauw nader overleg plaats over de te nemen maatregelen. Zij stonden in nauw contact met Koninklijke Marechaussee.
SGBO
Naar aanleiding van de binnengekomen informatie werd in de loop van 17 november een Staf Grootschalig en Bijzonder Optreden (SGBO) onder leiding van Edwin Boer gestart. De collega's op straat werd en wordt geadviseerd ogen en oren goed open te houden en verbinding te leggen. 
Dank
Na de aanhouding werd op donderdagavond de SGBO ontbonden. Algemeen Commandant Edwin Boer kijkt tevreden terug op de regeling: "Bij dit soort incidenten heb je met veel verschillende partijen te maken: Politie, Veiligheidsregio, Koninklijke Marechaussee, NCTV, Openbaar Ministerie. Mij viel op dat we elkaar in- en extern snel wisten te vinden. We hebben snel opgeschakeld en we wisten snel een gedegen onderzoek te starten. Maar ook de collega's op straat hebben goed werk verricht. Ze bleven rustig, maar wel alert en hebben professioneel hun werk gedaan. Ik wil mijn dank en waardering uitspreken voor ieders bijdrage in deze hectische dag."

Zuid-Holland Rotterdam-Rijnmond Rotterdam

  • 8fc497c88eef7d1c61ab9a2b14918204