Rotterdam - Verdachte overval winkel Wolphaertbocht aangehouden na tips

22 november 2016 14:45
Bron: Politie.nl

Vanmorgen is een 18-jarige Rotterdammer aangehouden die verdacht wordt van het plegen van een gewelddadige overval op een Primera aan de Wolphaertsbocht in Rotterdam op 2 augustus van dit jaar. Zijn afbeelding werd getoond in het regionale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond. Kijkers meenden hem te herkennen en tipten de politie.

Op het moment van de overval waren er twee medewerksters in de winkel. Net voor tienen kwamen twee jongens de winkel binnen. Een van hen dook bovenop een van de medewerksters, zette een mes op haar keel en dreigde haar neer te zullen steken. Toen het openen van de kluis niet snel genoeg ging, sloeg een van de overvallers met een honkbalknuppel op de rekken in de winkel. De overvallers gingen er uiteindelijk met sigaretten, geld en een mobiele telefoon van een van de slachtoffers vandoor. Een grijze dekbedhoes lieten ze achter in de winkel.

Op 6 oktober werden beelden van de overvallers getoond in het regionale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond. Dit leverde een aantal bruikbare tips op die door het Regionaal Team Overvallen werden onderzocht. Maandag 21 november leidde dit tot de aanhouding van de 18-jarige Rotterdammer. Het Regionaal Team Overvallen zet het onderzoek naar de tweede overvaller voort.

Zuid-Holland Rotterdam-Rijnmond Rotterdam

  • 119a1296d0e3a498e0f0c505dc5dc6df