Rotterdam - Woningoverval Bellamystraat Rotterdam

22 november 2016 12:51
Bron: Politie.nl

In de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 november overvielen twee mannen met een vuurwapen een woning aan de Bellamystraat. De bewoner, die net afstand had gedaan van zijn schoenenwinkel, werd onder andere beroofd van de opbrengst van zijn bedrijf.

Het slachtoffer lag te slapen toen hij om half één ?s nachts de voordeurbel hoorde. Omdat hij iemand ?buurman? hoorde roepen en dacht dat iemand hulp nodig had, deed hij toch open, ondanks het vreemde tijdstip. Maar toen hij de deur opende, stond hij oog in oog met twee mannen die hun gezichten bedekt hadden. Ze duwden het slachtoffer op de grond en bedreigden hem met een vuurwapen.

Terwijl de ene dader hem onder schot hield, doorzocht de andere zijn woning. Na ongeveer een kwartier verlieten de daders het huis. Het slachtoffer hoorde het geluid van een brommer of scooter. Mogelijk zijn de daders hierop vertrokken. Het geld, dat de man in huis had omdat hij onlangs zijn schoenenwinkel had gesloten, was verdwenen.
Getuigen gezocht
De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen. Heeft u rond half één ?s nachts in de Bellamystraat twee mannen zien aankomen, misschien op een brommer of scooter? Of heeft u omstreeks kwart voor één twee mannen zien wegrennen of ?rijden? Heeft u andere informatie die van belang zou kunnen zijn? Dan vragen wij u contact op te nemen via onderstaand tipformulier, via 0900-8844 of anoniem via www.meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000.

 

Zuid-Holland Rotterdam-Rijnmond Rotterdam

  • b9757be3e7bd67a918646c1f0b6c4ce1