Rotterdam - fietsendief buiten heterdaad aangehouden

16 december 2016 15:27
Bron: Politie.nl

Dinsdag 13 december hielden agenten een 36-jarige Rotterdammer aan voor diefstal en heling. Vrijdag wordt hij voorgeleid.

Al langere tijd liep er een onderzoek naar de vele fietsendiefstallen in Rotterdam Overschie en Schiedam. Aan de lopende band werden er (elektrische) fietsen gestolen in de periode van augustus t/m november. Na een gedegen onderzoek konden agenten afgelopen dinsdag buiten heterdaad een 36-jarige verdachte uit Rotterdam aanhouden. Hij wordt verdacht van verschillende zaken; 15 keer diefstal fiets, twee keer een poging daartoe en vier keer diefstal uit auto. Vandaag wordt hij voorgeleid en zal de rechter over zijn straf beslissen.

Doe altijd aangifte
Is uw fiets gestolen? Doe dan altijd aangifte. Als de politie een fietsendief aanhoudt, blijkt vaak dat deze meerdere fietsen heeft gestolen. Aangifte doen heeft ook het voordeel dat de politie een beeld krijgt van locaties waar fietsen worden gestolen. Op die plekken houdt de politie dan een extra oogje in het zeil. Aangifte doen kan online of op het bureau.

Kijk voor meer informatie op:
https://www.politie.nl/themas/diefstal-fiets.html

Zuid-Holland Rotterdam-Rijnmond Rotterdam

  • 31e1ebee00df36d48d1a1ffacbd3f641