Rotterdam - Beeldmateriaal gevraagd onderzoek Riederlaan

6 januari 2017 16:00
Bron: Politie.nl

Twee agenten werden tijdens de nieuwjaarsnacht op de Riederlaan bekogeld met stenen en vuurwerk. De recherche stelt een onderzoek in naar de verdachten en vraagt mensen die beschikken over beeldmateriaal van die nacht, dit te delen met de politie.

Ook dit jaar zagen velen de nieuwjaarsnacht als een vrijbrief om hulpdiensten aan te vallen. Zo ook op de Riederlaan. Daar werden twee geüniformeerde agenten, kort na middernacht, door de politie-meldkamer naar toe gestuurd. Er zou een brand zijn ter hoogte van de kruising met de Overijsselstraat. Dat bleek het geval.

Het was een zelfgestookt vuur. De agenten zagen hoe een aantal personen uit een groep van 25 een aanhangwagen op dat vuur reden. De agenten stapten uit en dat was kennelijk waar de groep op had gewacht. De hulpverleners werden direct met stenen bekogeld, en geraakt. Ook werd er vuurwerk in hun richting gegooid en afgeschoten. Dit kwam heel dicht bij hen tot ontploffing. Koud tien minuten in het nieuwe jaar moesten de twee al spoedassistentie oproepen door een groep zonder goede voornemens voor 2017.

Er kwam direct een groot aantal eenheden ter plaatse en de groep sloeg op de vlucht. Een 19-jarige Rotterdammer, notoir overlastgever in de buurt, werd aangehouden. De aanhangwagen van buurtbewoners, ging in vlammen op.
Onderzoek
De politie is erop gebrand om meer verdachten aan te houden voor het geweld tegen de agenten en is een onderzoek gestart. Maar dat niet alleen. Ook bekijkt de recherche de vernielingen van persoonlijke eigendommen in de hele wijk. Want niet alleen de aanhangwagen werd vernield, ook verschillende voertuigen moesten het ontgelden.

De recherche roept buurtbewoners op om eventueel beeldmateriaal ter beschikking te stellen. Mensen die over beelden beschikken, kunnen deze via de website van de politie uploaden. Zij kunnen hiertoe het Meldformulier invullen. Daarbij is het belangrijk dat er in het veld 'Plaatsnaam voorval' de plaatsnaam 'Rotterdam' wordt ingevuld. Uiteraard kunnen getuigen ook contact opnemen met de politie via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven is eveneens mogelijk door te bellen met M. via 0800-7000.
Eigen verhaal
Eerder deze week deed één van de agenten zijn verhaal in de Telegraaf. Lees hier zijn verhaal: http://www.telegraaf.nl/binnenland/27352922/__Agent_moest_rennen_voor_leven__.html

Zuid-Holland Rotterdam

  • 37c921500ae2932ab7f482d4e9ab870a