Bergen op Zoom, Rotterdam - Vierde verdachte aangehouden voor zware mishandeling na begrafenis

13 januari 2017 18:41
Bron: Politie.nl

De politie heeft vanmiddag in Rotterdam West met toestemming van de officier van justitie, een 34-jarige man uit Nieuwerkerk aan de IJssel aangehouden. Hij wordt verdacht van de zware mishandeling van een 41-jarige Schiedammer, op vrijdag 6 mei 2016 na een begrafenis in een bosgebied in Bergen op Zoom. Op 15 november 2016 werden in deze zaak al drie verdachten aangehouden. De 34-jarige man wist die dag aan zijn arrestatie te ontkomen. De politie verdenkt hem tevens van drugs- en wapenbezit. Hij zou op zijn vlucht een tas met kilo?s harddrugs en een vuurwapen op een adres hebben achtergelaten.

Zeeland-West-Brabant
De eerder aangehouden verdachten zijn een, een 34-jarige Amsterdammer, een 26-jarige man uit Den Haag en een 46-jarige man uit Oss. De Ossenaar wordt ook verdacht van de handel in harddrugs.  De Amsterdammer en de Ossenaar zitten nog vast. 
Aangifte
Een 41-jarige Schiedammer deed bij de politie op dinsdag 10 mei 2016 vanuit het ziekenhuis aangifte van zware mishandeling. Hij vertelde dat hij lid is van Outlaw Motorcycle Gang ?No Surrender?.  Hij verklaarde dat hij op vrijdag 6 mei 2016 na de begrafenis van de vader van een clublid in Bergen op Zoom fors was mishandeld.  Clubleden namen hem in de auto mee naar een bosgebied. Daar werd hij door hen meerdere keren geslagen en geschopt. Hij werd daarna thuis afgezet waarna zijn vriendin hem naar het ziekenhuis bracht. Daar bleek dat hij verschillende ernstige verwondingen had, namelijk botbreuken in gezicht, bovenlichaam en ledematen. Hij verklaart dat clubleden hem tijdens een bezoek in het ziekenhuis opdroegen om op sociale media te melden dat hij een motorongeluk had gehad.  De politie heeft na de aangifte van de Schiedammer een verder onderzoek ingesteld. Daarbij ontstond zicht op de vier verdachten. 
Aanpak Outlaw Motorcycle Gangs
De aanpak van Outlaw Motorcycle Gangs heeft een hoge prioriteit voor de politie, gemeente en Openbaar Ministerie. Leden van deze motorclubs zijn op grote schaal betrokken bij criminele en/of ondermijnende activiteiten op het gebied van onder meer wapens, drugs en intimidatie. Hierbij wordt door de betrokken partners gekeken naar de meest effectieve werkwijze; dit kan zowel bestuurlijk, strafrechtelijk of anderszins zijn

Zuid-Holland Rotterdam

  • e24b06a909863c85c0db5a5ae2c57087