Rotterdam - Scootercontrole Molenvliet Rotterdam na klachten buurtbewoners

17 maart 2017 15:11
Bron: Politie.nl

Op verzoek van omwonenden controleerden agenten donderdag 16 maart ruim 145 scooters op de Molenvliet in Rotterdam-Zuid. De controle werd uitgevoerd in samenwerking met Stadstoezicht, Arbeidsinspectie en de RDW. Bij de actie werden verschillende bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor te hard rijden.

Van 15.00 uur tot 22.00 uur ?s avonds controleerden de samenwerkende partijen de documenten van de bestuurders en hun rijgedrag. De actie was opgezet nadat de buurtbewoners al meerdere keren hadden geklaagd over scooteroverlast. Omdat er ook scooters van maaltijdbezorgdiensten tussen zaten, deed ook de arbeidsinspectie mee. In totaal hielden politie en stadstoezicht 145 scooters staande en mochten sommige brommers doorrijden naar de rollertestbank.
Agenten op de Molenvliet en Smeetslandseweg deelden totaal ruim 70 bekeuringen uit voor onder andere rijden door rood licht, rijden zonder rijbewijs en te hard rijden. In de avond breidde de controle zich uit naar het terrein van Stadstoezicht. Ook door hen werden scooters aan de kant gezet voor verschillende overtredingen.

Zuid-Holland Rotterdam

Aanhouding
  • 4d3e5589d144e652c68c8a09d2a9e665