Rotterdam - Bestuurder van bus met gestolen fietsen aangehouden

24 april 2017 18:35
Bron: Politie.nl

Zondagmiddag leidde een vals kenteken een agent in vrije tijd naar een busje met een grote hoeveelheid gestolen fietsen. Diezelfde avond hielden agenten een 24-jarige man aan.

Zondagmiddag reed een agent buiten werktijd richting de GK van Hogendorpweg in Rotterdam. Er viel hem een kenteken op dat niet klopte. Hij vertrouwde het niet en volgde het voertuig en belde ondertussen zijn collega?s en de Marechaussee. Het busje reed een bedrijventerrein op bij de Volkelweg en parkeerde met de achterkant aan een container. De bestuurder had door dat hij in de gaten werd gehouden en rende zijn bus uit richting de volkstuintjes. In zijn busje vonden politiemensen een flinke hoeveelheid fietsen, sommige zo goed als nieuw. Met meerder eenheden en de helikopter is er die middag en avond gezocht naar de bestuurder. Totdat er een melding binnenkwam van een man die zijn hond uitliet op de Volkelstraat en iemand in de bosjes had gezien. Agenten waren snel bij de melder en vonden in de dichtbegroeide bosjes een man die aan het signalement voldeed. De 24-jarige man, zonder vaste woon-en verblijfplaats mocht mee naar het politiebureau en is in verzekering gesteld. Hij is aangehouden voor heling en het voeren van valse kentekenplaten.

Is je fiets gestolen? Doe altijd aangifte. Houd de gratis fietsregistreeracties in jouw buurt in de gaten zodat je fiets altijd te herleiden is via het framenummer. Op deze manier vinden we vaak de rechtmatige eigenaar terug.

Zuid-Holland Rotterdam

  • 5adccf896cea36d777fc799f61ee8bc6