Rotterdam - Jongen met nepvuurwapen aangehouden

8 mei 2017 17:15
Bron: Politie.nl

Politieagenten hielden vanmorgen een 15-jarige leerling uit Rotterdam aan nadat hij met een nepvuurwapen in zijn tas naar school op Rotterdam-Zuid was gekomen. De jongen zit voorlopig vast.

Docenten van de middelbare school belden de politie toen zij een vuurwapen in de tas van een leerling aantroffen. Politieagenten gingen direct naar de school toe, daar bleek het om een nepvuurwapen te gaan.  De agenten namen het wapen inbeslag en de jongen werd aangehouden. Hij zit voorlopig vast.

In toenemende mate worden agenten geconfronteerd met jongeren die lopen met nepvuurwapens (speelgoedwapens, airsoftwapens etc.) die zelfs door kenners niet direct van echt zijn te onderscheiden. Mensen voelen zich onveilig en bellen het alarmnummer. Agenten moeten serieus op alle meldingen afgaan, je kunt nooit van te voren inschatten of een wapen echt is of niet.  Politiemensen zijn getraind om snel in te grijpen als er een gevaar dreigt voor de maatschappij. Dat doen zij professioneel en accuraat. Maar als het onmogelijk is om het verschil te zien tussen nep en echt, is een agent genoodzaakt de jongere als vuurwapengevaarlijke verdachte te benaderen.

Zuid-Holland Rotterdam-Rijnmond
  • 95f28dd3f39c07fb898ee7cdf3375947