Rotterdam - Politie zoekt getuigen in onderzoek overval in Kleijnstraat

6 januari 2018 05:00
Bron: Politie.nl

De politie onderzoekt een overval die gebeurde in een woning aan de Kleijnstraat. Dit vond plaats op donderdagavond rond 19.00 uur. Kort na het incident hielden agenten een 47-jarige man uit Rotterdam aan in de Kleijnstraat.

Bij de politie kwam een melding van een 27-jarige man uit IJsselstein dat hij overvallen was en bedreigd met een vuurwapen. Aan politiemensen vertelde de man dat hij telefoons kwam kopen in de Kleijnstraat.  Nadat hij binnen in de woning was bedreigden twee mannen hem met een vuurwapen en moest hij geld en zijn telefoon afgeven. Een verdachte ging ervandoor. De 47-jarige man hielden agenten in het pand aan.

Politiemensen van het Team Parate Eenheid zochten in de woning naar het eventueel gebruikte vuurwapen maar vonden dat niet. Omdat het nog allemaal erg onduidelijk is wat er nu precies gebeurd is doet de recherche uitgebreid onderzoek. Getuigen die iets gezien hebben kunnen hun informatie doorgeven via onderstaand tipformulier of via het telefoonnummer 0900-8844.
Uw hulp
Politie en Openbaar Ministerie (OM) zetten vol in op de strijd tegen vuurwapens en het gebruik hiervan. Het Rotterdams Openbaar Ministerie eist hogere straffen voor vuurwapenbezit en de politie onderzoekt elke melding en tip. De hulp van getuigen is daarbij van groot belang. Wie weet dat een persoon in het bezit van een (vuur)wapen is belt de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met 0800-7000. Wie daadwerkelijk iemand met een vuurwapen denkt te zien, belt direct 112.