Rotterdam - Politie houdt verdachte schietincident Lijnbaanhof aan

28 februari 2018 05:00
Bron: Politie.nl

De politie hield maandagochtend de verdachte van een schietincident op de Lijnbaanhof in Rotterdam aan. Bij het incident raakte niemand gewond.

Rond vijf uur die ochtend eindigde een ruzie in een club aan de Kruiskade in een vechtpartij, Beveiligers haalden de vechtersbazen uit elkaar en zetten deze buiten. Ze wilden een van de vechtersbazen, een 26-jarige man uit Rotterdam aanhouden en overdragen aan de politie. Maar deze zette het op een lopen, met de beveiligers achter hem aan. Op de Lijnbaanhof kreeg hij hulp van een 20-jarige man uit Rotterdam, die met een vuurwapen in de richting van de beveiligers schoot. Een kogel raakte een winkelruit. Er raakte niemand gewond.,
Vechtersbaas aangehouden
Toegesnelde agenten konden de 26-jarige vechtersbaas aanhouden. De 20-jarige schutter ging ervandoor in een auto, die op het Henegouwerplein tegen een muurtje knalde. Politiemensen hielden daar de 20-jarige aan, die het pistool nog in zijn broeksband had. De twee verdachten zitten nog vast en de recherche zoekt uit wat er nu precies gebeurd is.