Rotterdam - Het resultaat snelt het middel vooruit; donderdag in ‘Bureau Rijnmond’.

1 maart 2018 05:00
Bron: Politie.nl

De aflevering van ‘Bureau Rijnmond’ van vorige week werd op het laatste moment aangepast; een verdachte van een beroving werd door zijn familie herkend op de Facebook pagina van ‘Bureau Rijnmond’. Hij koos eieren voor zijn geld en meldde zich. Een snel resultaat. En daarmee is ook maar weer eens de kracht van social media aangetoond. Volg ‘Bureau Rijnmond’ dus niet alleen op televisie, maar ook op Twitter, Facebook, Youtube en Instagram.

Overvallen
Deze week aandacht voor een aantal nieuwe zaken, waaronder een overval op een bakkerij aan de Asterlo in Rotterdam. Deze bakkerij werd op 23 januari overvallen door twee mannen, terwijl er kinderen in de zaak waren. Er zijn beelden van de verdachten. Omdat de Harkulo op een steenworp afstand ligt, vragen wij nogmaals de aandacht voor een overval die daar op 1 januari plaatsvond. Toen was een slijterij het doelwit.
Diefstal tas en inbraak
Ook zijn er beelden van een ‘dame’ die de tas steelt van een 86-jarige vrouw. Dit gebeurde op de Binnenban in Hoogvliet. En beelden van een inbraak in Capelle aan den IJssel. De bewoners waren met vakantie toen veel van hun eigendommen werden gestolen door twee mannen in opvallende bubbelcoats.
Overval Nieuwerkerk
Naast deze zaken, die allemaal speelden in onze regio, ook aandacht voor een zaak uit de regio Den Haag. Eind vorig jaar werd een overval gepleegd op de New York Pizza in Nieuwerkerk aan den IJssel. Het team dat deze zaak onderzoekt sluit de mogelijkheid niet uit dat de daders uit onze regio komen.
Orlando
Een spraakmakende zaak van deze week is de vermissing van Orlando en de trieste afloop daarvan. Orlando’s lichaam werd afgelopen maandag gevonden in het water aan de Böttgerwater in Den Haag-Ypenburg. Het onderzoeksteam heeft een aantal vragen. 

Redenen voldoende om donderdagavond naar ‘Bureau Rijnmond’ te kijken. De uitzending is donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk uur tot de volgende dag 17.00 uur). Help misdrijven op te lossen.

Kijk voor meer informatie en de afzonderlijke items ook op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse social media.