Rotterdam - Controle auto levert vuurwapens, drugs en meer op

3 maart 2018 05:00
Bron: Politie.nl

Een scherp oog en doortastend optreden van de politie leverde donderdagavond veel moois op tijdens en na de controle van een auto op Zuidplein. Naast de vondst van twee vuurwapens, een kogelwerend vest en harddrugs, bleek één van de vijf aangehouden mannen nog een straf uit te moeten zitten én is hij verdachte van een mishandeling eerder die dag.

Op de Strevelsweg zagen agenten een auto rijden, waarvan de bestuurder bij de politie bekend staat als vuurwapengevaarlijk. Ze besloten de auto te volgen en op het Zuidplein volgde een stopteken. De drie inzittenden waren niet bepaald blij verrast en al snel bleek waarom. Tijdens de fouillering bleek één van hen een kogelwerend vest te dragen. Reden genoeg om de auto te doorzoeken, wat de vondst van twee vuurwapens opleverde. Twee Rotterdammers van 34 en 37 jaar en een 19-jarige Spijkenisser werden aangehouden.
Doorpakken
De agenten pakten door en ook dat bleek succesvol. In de woning van één van de verdachten stuitten de agenten op twee andere Rotterdammers van 28 en 45 jaar en troffen ze diverse gebruikshoeveelheden van vermoedelijk harddrugs aan. De drugs zijn in beslag genomen en ook deze verdachten zijn ingerekend voor verhoor. Voor de 28-jarige Rotterdammer bleef het daar niet bij. Niet alleen bleek hij nog 31 dagen te moeten zitten, ook wordt hij in verband gebracht met een mishandeling van een vrouw eerder die donderdag in een woning aan de Bermdijk. Een 34-jarige Rotterdamse raakte daarbij gewond en werd voor controle overgebracht naar een ziekenhuis.