Rotterdam - Context rond aangehouden man stadhuis Rotterdam

16 maart 2018 05:00
Bron: Politie.nl

Via RTV Rijnmond doet een 61-jarige verdachte van lokaalvredebreuk zijn beklag over het daklozenopvangbeleid van de gemeente Rotterdam en over het optreden van de politie. Omdat dit in de berichtgeving van de regionale zender ontbrak, hierbij alsnog wat context.

Maandag 12 maart belde de beveiliging van het stadhuis aan de Coolsingel in Rotterdam de politie dat een man het pand bij sluitingstijd niet wilde verlaten. Ondanks herhaaldelijk aandringen van zowel de beveiligers als de twee agenten die hen te hulp schoten, weigerde de man halsstarrig te vertrekken. Toen de agenten waarschuwden dat hij dan zou worden aangehouden, zei de man dat dat dan maar moest gebeuren, maar zonder zijn medewerking. De waarschuwing dat er dan geweld zou moeten worden gebruikt, schrok hem niet af. Integendeel. Hij verzette zich dusdanig dat het voor de politie onmogelijk was hem zonder geweld te boeien of mee te nemen. Toen zelfs pepperspray hem niet overtuigde om mee werken, riepen de agenten via de noodknop hulp in van hun collega’s. Vlak voor zij arriveerden, lukte het eindelijk hem te boeien. Hij werd naar het politiebureau gebracht.
'Statement'
Toen hij na zijn aanhouding naar zijn verzet werd gevraagd, verklaarde hij dat hij een statement had willen maken over het opvangbeleid, en dat als hij geen tegenstand zou bieden het voor hem een zinloze actie zou zijn geweest. De man is met een voorwaardelijk sepot weer vrijgelaten. Dat wil zeggen dat als hij niet binnen een jaar opnieuw voor lokaalvredebreuk of wederspannigheid wordt aangehouden, de zaak komt te vervallen. 

Zuid-Holland Rotterdam

Aanhouding Geweld
  • c3b6176e9c271fd512dce876a5b6f322