Sint Willebrord - Grote professionele hennepkwekerij gevonden in Sint Willebrord

12 juli 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Vandaag heeft de politie samen met de gemeente Rucphen een integrale controle gehouden in panden in Sprundel, Rucphen en Sint Willebrord. Aan het eind van de middag is in een loods bij een woning aan de Dorpsstraat in Sint Willebrord een zeer professionele hennepkwekerij aangetroffen met een capaciteit voor 1.400 hennepplanten.

Zeeland-West-Brabant
De betreffende loods is volledig ingericht als hennepkwekerij verdeeld over twee ruimtes. In één ruimte staan 850 plukrijpe planten; in de tweede ruimte staan 580 bakken gereed om te planten. Bijzonder is dat de kwekerij computergestuurd wordt met behulp van vijf opticlimats. Deze zorgen ervoor dat de planten onder optimale omstandigheden kunnen groeien. Slechts voor het toedienen van water en het knippen van de toppen is menselijke arbeid nodig. De stroom is illegaal afgenomen; er is dus sprake van diefstal. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De kwekerij wordt momenteel geruimd. Ook wordt er onderzocht wie verantwoordelijk is voor deze zeer professionele en grote hennepkwekerij.
MMA-meldingen
De vandaag gehouden integrale actie kon gerealiseerd worden door een groot aantal MMA-meldingen van burgers. Daarop volgen controles van verdachte panden en kan een grote hennepkwekerij als deze opgerold worden. Hebt u het vermoeden dat er een hennepkwekerij in een pand gehuisvest is? Deel deze informatie dan met de politie. Dat kan via het algemene nummer 0900 8844 of via Whats App (06 12 20 70 06). U kunt ook anoniem uw tips geven via www.meldmisdaadanoniem.nl of hun telefoonnummer 0800 7000.