Middelburg - Drietal gelinkt aan 31 woninginbraken

13 juli 2018 06:00
Bron: Politie.nl

De Zeeuwse recherche heeft drie mannen uit Tiel weten te linken aan 31 inbraken die in november en december 2017 gepleegd zijn in Zeeland en politiedistrict de Markiezaten. Ze moeten zich dit najaar voor de rechter verantwoorden.

De mannen pleegden op Tweede Kerstdag 2017 meerdere inbraken, waaronder bij een woning in Graauw. Daarbij werden ze betrapt door de bewoner die het kenteken noteerde en doorgaf aan de politie. De mannen vluchtten en twee van hen konden, na een achtervolging met de politie, op de A16 bij Rotterdam worden aangehouden. Het betrof een man van 20 en een man van 29, allebei woonachtig in Tiel. De derde verdachte, een 27-jarige man uit Tiel, wist te ontkomen, maar werd eind juni alsnog aangehouden en verhoord. Hij zit nog steeds vast.
Auto
In de auto vond de politie inbrekerswerktuigen die na technisch onderzoek te koppelen waren aan verschillende inbraken in Zeeland en Markiezaten. Ook werd er een paar schoenen veiliggesteld, waarvan de afdrukken overeen kwamen met schoensporen die bij verschillende inbraken waren gevonden.
Buit
De auto werd op het politiebureau in Dordrecht verder doorzocht. In de auto lag nog een klein deel van de buit van een inbraak in Hulst en een tasje van een inbraak eerder in de week op Tholen.
Rechter
De drie verdachten moeten zich dit najaar verantwoorden bij de rechter.