Den Haag - EVA-team houdt veroordeelde man aan

2 augustus 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Het EVA-team van de politie Den Haag hield maandagmiddag 30 juli een 41-jarige man uit Den Haag aan omdat hij nog een gevangenisstraf van vijfhonderd dagen moet uitzitten.

De rechtbank van Den Haag veroordeelde de man in 2004 voor een dodelijke mishandeling in 2002 in Scheveningen. De man werd toen veroordeeld tot 8 jaar cel en kwam onder voorwaarden vervroegd vrij. Toen hij in 2016 opnieuw een strafbaar feit pleegde, besliste de rechter dat hij van het niet uitgezeten deel alsnog 500 dagen moest zitten. De man was sindsdien echter spoorloos. Nu de man is aangehouden moet hij deze straf alsnog uitzitten.

Actief opsporen en aanhouden veroordeelden
Het zogenoemde EVA-team - EVA staat voor Executie Vonnissen Afgestraften - van de politie-eenheid Den Haag spoort veroordeelden op die zich proberen te onttrekken aan hun opgelegde straf, en houdt deze aan. 
Hoewel de prioriteit van het team ligt bij het opsporen van mensen die zijn veroordeeld voor een gevangenisstraf, kunnen ook mensen die zijn veroordeeld tot het betalen van een schadevergoedingsmaatregel of een hoge geldboete rekenen op een bezoek van het team.