Haarlem - Twee aanhoudingen wegens witwassen, vuurwapen in beslag genomen

24 november 2016 17:52
Bron: Politie.nl

Op donderdag 24 november hield de politie een man van 38 en een vrouw van 37 jaar uit Haarlem aan op een woonwagenkamp in Haarlem-Oost.

De man en de vrouw worden verdacht van het witwassen van crimineel verkregen geld. Op het woonwagenkamp doorzocht de politie twee woningen, omdat uit onderzoek bleek dat er weinig legaal inkomen is, maar men wel beschikt over dure goederen. Zo werd enkele weken geleden al een exclusief voertuig van een van de verdachten in beslag genomen. Tijdens de doorzoeking op donderdag trof de politie een vuurwapen aan. Dit is, net als diverse luxe goederen, een personenauto, een bedrijfswagen, een quad, enkele bromfietsen en de administratie in beslag genomen.

De doorzoekingen op het woonwagenkamp in Haarlem-Oost maken deel uit van een integrale aanpak ondermijning in Haarlem, waarbij politie, OM, Belastingdienst en de gemeente Haarlem samenwerken onder het RIEC Noord-Holland (Regionaal Informatie en Expertise Centrum Noord-Holland). De naleving van wet- en regelgeving geldt voor alle inwoners van Haarlem. Gemeente, politie, OM en Belastingdienst werken daarom intensief samen om onregelmatigheden en ondermijning aan te pakken.