Ambt Delden - Politie zoekt getuigen van gewelddadige poging beroving

7 december 2016 14:46
Bron: Politie.nl

De politie is een onderzoek gestart naar de gewelddadige poging beroving van een 22-jarige Almeloër op de Zomerweg / Koerdamsweg in Ambt Delden op dinsdag 6 december. Mogelijk zijn er getuigen die iets gezien hebben wat kan bijdragen aan het oplossen van deze zaak. De politie zoekt specifiek naar een wielrenner in geel tenue die door het slachtoffer werd aangesproken kort voor de beroving.

Tussen 16.30 en 17.00 uur reed de jongen op een scooter naar zijn werk. Omdat dit zijn eerste werkdag was, kende hij de route en de omgeving niet. Op of in de omgeving van de Demmersweg stopte de jongen en vroeg de weg aan een wielrenner in geel tenue. Deze hielp hem op weg. Waarschijnlijk op de kruising van de Koerdamsweg en de Zomerweg stopte de jongen om op een anwb paddenstoel te kijken. Op dat moment werd hij door drie nog onbekende jongens van zijn scooter getrokken en geslagen. De jongens probeerden er met  de scooter vandoor te gaan. De jongen verzette  zich en het lukte hem zijn scooter terig te krijgen en weg te rijden. Door de klap is hij echter een deel van de film kwijt. De politie startte direct na de melding een onderzoek naar de poging beroving.
Signalement|
Helaas is slechts van één van de drie jongens maar een summier signalement bekend. Deze jongen is ongeveer 1.80-1.85cm lang. Hij droeg een wit petje en heeft een tatoeage op de bovenkant van zijn hand.
Getuigenoproep
De politie is op zoek naar getuigen van de poging beroving. Met name met de wielrenner wil de politie graag in contact komen. Heeft u nuttige informatie? Of heeft u rond 16.30 uur iets verdachts gezien in de omgeving van de Zomerweg of de  Demmersweg in Ambt Delden? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of via het tipformulier onder dit bericht. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl.

2016595817 FB