Oss - Beelden van doorgereden voertuig

5 januari 2018 05:00
Bron: Politie.nl

In overleg met het Openbaar Ministerie geven wij beelden vrij van het voertuig dat betrokken is geweest bij de aanrijding op de Berghemseweg in Oss op 1 januari van dit jaar. Hierbij raakte een 28-jarige vrouw gewond en reed de bestuurder door. Wij zijn dringend op zoek naar deze persoon. Deel je informatie met ons.

Op de beelden zie je een grijze Ford Transit Connect over het Industriepark West in Oss rijden kort na de aanrijding. Wie herkent dit voertuig, weet wie de eigenaar is en wie dit voertuig op nieuwjaarsnacht heeft bestuurd? Help mee deze bestuurder te traceren en deel informatie met ons via de opsporingstiplijn op 0800-6070 of via onderstaand tipformulier. Blijf je liever anoniem, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.
Afwegingen bij tonen beeld en geluid
Steeds vaker zijn strafbare feiten vastgelegd op beeld- en geluidsdragers. Veel opnamen zijn geschikt om te worden ingezet voor opsporingsberichtgeving, op voorwaarde dat daarbij voldaan wordt aan de vereisten van proportionaliteit en subsidiariteit. Bij de beslissing om al dan niet gebruik te maken van opsporingsberichtgeving maakt het OM altijd een afweging van verschillende belangen, in de regel de strafrechtelijke handhaving van de rechtsorde enerzijds en de persoonlijke levenssfeer anderzijds. Het maatschappelijk gebruik van internet en sociale media maakt dat de verspreide informatie doorgaans in het “permanente digitale geheugen” terecht komt, waardoor het volledig verwijderen niet mogelijk is. Verdere verspreiding door derden van een opsporingsbericht via internet of sociale media en toevoeging van kwalificaties aan of manipulaties van het primair verspreide beeld komen steeds vaker voor. Dit gegeven noopt tot een zorgvuldige afweging over de keuze voor de tekst, het eventuele beeldmateriaal en het medium. De richtlijnen hiervoor zijn vastgelegd in de Aanwijzing Opsporingsberichtgeving.