Hoogland - Gezocht - Engelssprekende man dwingt Hilversummer tot pinnen

6 april 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Bij het tankstation aan de A1 bij Amersfoort spreekt een man in het Engels een man uit Hilversum aan. Hij vertelt dat hij bestolen is en vraagt of de Hilversummer hem geld wil lenen. Eenmaal bij een geldautomaat aangekomen, bedreigt de man het slachtoffer en gaat er met het gepinde geld vandoor. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 4 april 2018.

Smoesje

Het gebeurt op 9 november 2017. De Engelssprekende man vertelt de Hilversummer bij het tankstation aan de A1 bij Amersfoort dat hij door een inbraak in zijn auto zonder pasjes en geld zit. De Hilversummer besluit de man te helpen en rijdt met hem mee naar een geldautomaat in Hoogland. 

Pinnen

Eenmaal bij de geldautomaat aangekomen slaat de sfeer om. De Engelstalige man wordt plotseling een stuk minder vriendelijk en bedreigt de behulpzame man uit Hilversum. Doordat de man dreigt met geweld en wapens, kan hij niet anders dan te doen wat van hem wordt gevraagd: geld pinnen.

Signalement

De dader is een opvallende verschijning met het volgende signalement:

man
blanke huidskleur
spreekt Engels, mogelijk Iers
leeftijd 40 tot 45 jaar
lengte circa 1,75 meter
zeer gezet postuur
donkerblond/grijs, kort haar
had een kort baardje
droeg een geruit overhemd
heeft een tatoeage / litteken op zijn rechter onderarm
heeft een litteken van circa 3 centimeter op zijn linker kaak
mist een groot deel van zijn rechter oor.

Herkent u de verdachte op de beelden van de beveiligingscamera?
Weet u misschien hoe de verdachte heet of waar hij woont?
Heeft u de verdachte ergens anders gezien?

Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.
2017343513
Thu Nov 09 00:00:00 CET 2017
Hoogland

gezocht