Maastricht - ME-oefening binnenstad Maastricht

10 april 2018 06:00
Bron: Politie.nl

In week 15 en 16 vinden op diverse plaatsen in Zuid-Limburg ME-oefendagen plaats. Tijdens deze dagen worden zo’n 150 politiemensen getraind in het optreden van de Mobiele Eenheid (ME). Om de oefeningen zo realistisch mogelijk te maken, verzorgen o.a. scholieren van diverse onderwijsinstellingen tegenspel.

Het merendeel van het programma vindt in besloten omgeving plaats. Op donderdag 12 en 19 april zal de binnenstad van Maastricht echter het decor zijn van de ME-oefendagen. Van zo’n 9.00 tot 16.00 uur worden er op beide dagen situaties in scène gezet, waarop het ME-peloton in actie komt. Daarnaast zal op dinsdag 10 en 17 april in de namiddag een oefening in en rondom een winkelcentrum in Maastricht georganiseerd worden. Bezoekers van de stad worden op diverse manieren geïnformeerd over deze oefendagen. Eventuele overlast wordt zoveel mogelijk tot een minimum beperkt. Voor geïnteresseerde pers zijn er op 12 april tevens persmomenten georganiseerd. Aanmelden of meer informatie opvragen kan via [email protected] 

Trainen in een publieke omgeving is van absolute meerwaarde voor de politie. Politiemensen die deel uitmaken van de training behouden hun bevoegdheden en kunnen worden ingezet voor daadwerkelijke incidenten. De noodnummers van politie, brandweer en ambulance zijn op de hoogte van de oefendagen en staan in directe verbinding met de getrainde eenheden.