Bladel, Eindhoven - Derde arrestatie in onderzoek naar gewelddadige woningoverval

10 april 2018 06:00
Bron: Politie.nl

In het onderzoek naar de gewelddadige overval op een bejaarde vrouw uit Bladel hield de recherche maandagochtend een 22-jarige man uit Eindhoven aan. Het is de derde arrestatie in het onderzoek naar de overval, waarbij op 7 september 2017 een 78-jarige vrouw zwaar werd toegetakeld in haar woning.

Oost-Brabant
De man kwam in de loop van het onderzoek als verdachte naar voren. Uit onderzoek bleek dat het slachtoffer enkele maanden eerder een groot geldbedrag bij de bank had opgenomen. De verdachte zou als medewerker van de Rabobank interne systemen hebben geraadpleegd en informatie over de geldopname hebben doorgespeeld aan de latere overvallers.
Eerdere arrestaties
In het onderzoek hield de politie eerder al twee mannen (24 en 32 jaar) uit Breda aan. Het gaat om één van de vermoedelijke overvallers en een man die in de voorbereiding van de overval een rol zou hebben gespeeld. Beiden zitten nog altijd vast. Ook een 25-jarige man zou met de zaak te maken hebben gehad. Ook hij was vermoedelijk één van de overvallers. Hij werd in januari 2018 echter dood aangetroffen in een flat in Breda.
Connectie met andere zaken
In het onderzoek werkte de politie nauw samen met de Rabobank. In januari kwam de recherche onder meer via Opsporing Verzocht en Bureau Brabant met nieuwe informatie over de gewelddadige overval naar buiten. Zo werd duidelijk gemaakt dat de overvallers van de oudere vrouw vermoedelijk deel uitmaakten van een dadergroep die gelinkt wordt aan overvallen in Roosendaal, Venlo en Zundert. Daarbij zouden twee medewerkers van de bank informatie over geldopnames hebben doorgespeeld aan de overvallers.
Verder onderzoek
De nu aangehouden man werd maandag rond 7.00 uur opgepakt in zijn woning in Eindhoven. Hij zit vast en wordt verhoord. Het slachtoffer is woensdagochtend door familierechercheurs bijgepraat over de nieuwe arrestatie. Nieuwe arrestaties worden niet uitgesloten.