's Gravenzande - Agent houdt vrachtwagendief aan

31 juli 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Een politieagent in vrije tijd hield zondagavond op de Koningin Julianaweg een 47-jarige man uit Ede aan die kort daarvoor een vrachtwagen had gestolen op de Edisonstraat. De man had zich met de vrachtwagen vastgereden op een rotonde en ging op de vlucht toen de agent zichzelf kenbaar maakte.

Rond 19.30 uur reed de agent, in burger gekleed omdat hij net terugkwam van vakantie, over de rotonde bij de Oudelandtstraat en Koningin Julianastraat. In het midden van de rotonde zag hij een vrachtwagen staan die dreigde om te vallen. De agent wilde de chauffeur te hulp schieten en het verkeer gaan regelen op de rotonde, in afwachting van zijn collega's die hij had gewaarschuwd. Plotseling zag hij de man weglopen van de vrachtwagen.

Achtervolging
De agent sprak de man daarop aan en vertelde dat hij van de politie was. Hierop besloot de man zich uit de voeten te maken. De agent aarzelde geen moment en zette direct de achtervolging in met zijn auto. Al snel wist hij de verdachte te achterhalen en op de grond onder controle te brengen. 'De verdachte was nogal bezweet en wilde zich losmaken toen hij op de grond lag', vertelt de agent. 'Gelukkig kon een omstander mij helpen met de aanhouding en na enig verzet kon ik hem overdragen aan de toegesnelde collega’s.' De verdachte is meegenomen naar het bureau en zit nog vast. Los van de aanhouding bleek de man al gesignaleerd te staan en moet hij nog 55 dagen gevangenisstraf uitzitten. De recherche onderzoekt de zaak.

Zuid-Holland 'S-Gravenzande

Aanhouding
  • d9f7490d07c7b6bfb0a4dea883564624