Getuigen en filmmateriaal gezocht na reeks verdachte branden in Sassenheim

Foto: politie.nl

7 mei 2019 12:28
Bron: Politie.nl

Op maandag 6 mei rond 17:00 uur kreeg de politie een melding van een brand aan de Julianalaan. Er stond daar een heg in brand en de politie vermoedt brandstichting. Inmiddels hebben er vanaf 18 april al zeven verdachte brandjes in Sassenheim plaatsgevonden. De politie onderzoekt de branden.

De heg aan de Julianalaan was met hulp van de brandweer snel geblust. Na onderzoek vermoedt de politie brandstichting. Omdat er de afgelopen drie weken zeven keer eerder vermoedelijk brand gesticht is, onderzoekt de politie deze reeks branden en roept getuigen en bewoners die beeldmateriaal hebben op zich te melden.

Eerdere branden
In een voormalige leegstaande kantine van een tennisvereniging aan de Parklaan werd donderdagnacht 18 april vermoedelijk brand gesticht. Daarna vond op zondagmiddag 21 april op de Menneweg een brand op een schoolplein plaats. Op zaterdagavond 27 april stond op de Smirnoffstraat een container in brand en op woensdagnacht 1 mei brandde een container aan de Slotlaan uit. Op vrijdagavond 3 mei was het weer raak op het schoolplein aan de Menneweg waar een speelhuisje uitbrandde. Zondagochtend 5 mei troffen agenten brandende bouwmaterialen aan naast een woning aan de Willibrorduslaan. En op zondagavond 5 mei vloog er op de Kagertuinen een GFT bak in de brand.

Iets gezien of gefilmd?
Politie Noordwijk vraagt getuigen die iets van de branden weten zich te melden via 0900-8844. Doet u dit liever anoniem? Bel met 0800-7000.  Of hebt u een beveiligingscamera aan uw bedrijfspand of woning hangen, in de omgeving van de branden, waar mogelijke verdachten op staan. Dan kunt u helpen deze misdrijven op te lossen! Deze bewakingsbeelden kunt u uploaden via link.

Strafmaat brandstichting
Naast veel schade kan brandstichting ook levensgevaarlijke situaties opleveren. Het Openbaar Ministerie eist daarom forse straffen.