Pizzabakker staat met nepvuurwapen in zijn zaak in Sliedrecht

Foto: politie.nl

25 april 2019 09:57
Bron: Politie.nl

Klanten van een pizzeria in Sliedrecht stonden dinsdagavond raar te kijken toen ze door de politie werden gevraagd de zaak te verlaten. Even daarvoor ontving de politie een melding dat een medewerker van de pizzeria met een vuurwapen zou rondlopen. Het gevolg: veel politiemensen op de been met kogelwerende vesten aan tot en met de inzet van een politiehond.

Het 18-jarige personeelslid stond achter de toonbank toen de politie binnenkwam.  In de kluis van de zaak werd een wapen aangetroffen dat niet van echt te onderscheiden was. Het bleek te gaan om een balletjespistool. Het nepvuurwapen is in beslag genomen. De pizzabakker uit Sliedrecht is aangehouden.

Dat het achteraf om een nepvuurwapen blijkt te gaan, kun je van een afstand niet zien. Bedenk daarom dat de politie een nepwapen op straat vaak behandelt als een echt wapen en daarbij geen risico neemt. Dat kan tot levensgevaarlijke situaties leiden, waarbij de politie misschien zelfs moet schieten. Iedereen met een nepwapen is strafbaar.  Wil je weten hoe het precies zit? Stel je vraag via https://www.vraaghetdepolitie.nl/wapens/nepwapens