Spijkenisse - Vuurwerkknutselaar In Spijkenisse opgepakt

17 december 2018 15:51
Bron: Politie.nl

Onderzoek van het vuurwerkteam van district Zuid-West van de Politie Rotterdam heeft op 16 december geleid tot de aanhouding van een 44-jarige inwoner van Spijkenisse.

Zijn aanhouding kwam geen moment te vroeg. De verdachte had in zijn schuur grondstoffen voor het bereiden van vuurwerk opgeslagen én bewerkt. Zo had hij ‘bommen’ klaar gemaakt die alleen nog maar met de grondstoffen gevuld moesten worden. Was het spul ontploft, dan waren de gevolgen voor hem zelf, zijn huisgenoten, buren én wijkbewoners niet te overzien geweest.
De politie kwam de man op het spoor, nadat over hem concrete informatie was binnengekomen. In de woning werden ook nog 30 hennepplanten aangetroffen en in beslaggenomen.

Vier explosies
Direct nadat de vuurwerkgrondstoffen  gevonden waren, werd de Explosieven Opruiming Dienst  Defensie erbij gehaald, die de chemicaliën veilig stelde en elders in Spijkenisse tot ontploffing bracht. De hoeveelheid grondstoffen was zo groot dat het niet in één, maar in vier aparte explosies vernietigd moest worden.

Potentiële ramp
Het opslaan en bewerken van vuurwerk of vuurwerkgrondstoffen is verboden en is levensgevaarlijk. Klik hier voor meer informatie. Kent u iemand die grote hoeveeheden (illegaal) vuurwerk in huis heeft? Voorkom een potentiële ramp en bel de politie op 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan 0800-7000.