De politie onderzoekt een plofkraak in Spijkenisse

Foto: politie.nl

10 oktober 2019 10:29
Bron: Politie.nl

Twee harde knallen, glasgerinkel en een flinke ravage. Dat waren de ‘ingrediënten’ van een roerig nachtje in Spijkenisse.

Harde knal

Om ongeveer 03.55 uur werd de Lenteakker opgeschrikt door een harde knal en glasgerinkel. Er bleek een pinautomaat van de ABN-AMRO te zijn opgeblazen, kennelijk met de bedoeling deze leeg te halen. Deze geldautomaat was bevestigd tussen twee panden, een dierenkliniek en een (leegstaande) kapsalon. Beide panden liepen grote schade op.

Ontruiming

Boven de geldautomaat zijn appartementen gevestigd. De bewoners van vijf van deze panden moesten hun woning tijdelijk verlaten, maar zijn inmiddels weer terug. In de woningen is lichte schade geconstateerd.

Scooter

Getuigen hebben gezien dat na de plofkraak twee mannen op een donkere scooter zijn weggereden in de richting van de Zomerakker.  De politie heeft uiteraard direct een groot onderzoek ingesteld, maar de mannen niet meer gevonden.

Getuigen

De politie heeft sporen veilig gesteld en doet onderzoek naar de aanwezigheid van mogelijke camerabeelden, maar informatie van getuigen zou meer dan welkom zijn. Heeft u iets gezien, gehoord, of heeft u andere informatie die de politie kan helpen? Is u bijvoorbeeld iets opgevallen in de uren/dagen voorafgaand aan de plofkraak? Neemt u dan s.v.p. contact op met 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, op telefoonnummer 0800-7000.