Rotterdam - Aandacht voor vijf zaken in 'Bureau Rijnmond'

23 november 2016 12:18
Bron: Politie.nl

Donderdag 24 november zendt TV Rijnmond opnieuw ?Bureau Rijnmond? uit, het wekelijkse opsporingsprogramma van Openbaar Ministerie en politie. In deze aflevering vraagt de politie uw aandacht voor vijf zaken en hoopt dat de kijker van ?Bureau Rijnmond? kan helpen bij het oplossen van deze misdrijven.

Beton op de weg
In Vlaardingen zijn in de periode van februari tot eind september van dit jaar meerdere keren betonblokken en  stapels stenen op het wegdek van de Maassluisedijk in Vlaardingen gelegd. Omdat dit na een bocht in de weg gebeurde en bestuurders deze obstakels niet konden zien, ontstonden er levensgevaarlijke situaties. Enkele auto?s raakten beschadigd. Ook werden er voorwerpen op het spoor gelegd, onder andere vlakbij de Maassluisedijk. De politie hoopt op meer informatie van de kijker van Bureau Rijnmond.
Pinpas fraude
Een 84-jarige dame uit Rotterdam Oost kreeg op donderdag 29 september tussen thuis een man aan de deur die zei dat hij  van de ING bank was en dat er problemen waren met haar betaalpas. De man had een soort pinautomaat bij zich en liet haar haar pincode intoetsen op dit apparaat. Hij vertelde de dame vervolgens dat zij  aan het einde van de week een nieuwe pas zou ontvangen. Vervolgens ging hij weg. De rest laat zich raden. Zij is door deze truc 1250 euro kwijtgeraakt. Er zijn beelden van de pinner die het geld opneemt.
Vechtpartij
De politie onderzoekt een vechtpartij op de Kruiskade waarbij in de nacht van zaterdag op zondag 23 oktober een 19-jarige jongen zwaargewond raakte. Ondanks 3 arrestaties is de politie dringend op zoek naar getuigen.
Brandstichting
Een woonwagen in het kamp aan de Holyweg ging in de nacht van 19 op 20 november volledig in vlammen op. Daarbij raakte niemand gewond. De politie trof tijdens het onderzoek naar de oorzaak van de brand een brand versnellende vloeistof aan. Dat kan duiden op brandstichting en daarom is de politie op zoek naar getuigen.
Diefstal 10.000 euro
De politie zoekt de identiteit van een jongeman die op 25 juni 2016 zo?n 10.000 euro uit het kantoortje van een Rotterdamse supermarkt stal. Er zij duidelijke beelden van de verdachte

?Bureau Rijnmond? is het regionale opsporingsprogramma op TV Rijnmond waarbij politie en Openbaar Ministerie de hulp van de kijkers vraagt bij het oplossen van misdrijven. Bureau Rijnmond is op donderdagmiddag, rond 17.20 uur te zien op RTV Rijnmond en wordt vervolgens elk uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur.

Kijk voor meer informatie en de afzonderlijke items ook op www.politie.nl/bureaurijnmond