Den Haag - Tassen henneptoppen aangetroffen

27 juni 2017 14:44
Bron: Politie.nl

Politieagenten troffen maandag 26 juni om 09.30 uur na een melding van een buurtbewoner 18 kilo henneptoppen in een woning in de Hendrik Mandestraat aan.

De politie kreeg een melding dat men in de Hendrik Mandestraat een sterke henneplucht rook. Onderzoek bracht agenten naar een woning in die straat. In die woning troffen agenten verschillende tassen met henneptoppen aan. Agenten namen de ruim 18 kilo henneptoppen in beslag. In de woning hielden agenten vier verdachten, vrouwen van 47 en 56 jaar en mannen van 48 en 52 jaar, aan. De verdachten zijn allen zonder vaste woon- of verblijfplaats. De 47-jarige stond tevens gesignaleerd voor een straf van 18 dagen voor een overtreding van de Opiumwet. 
Hennepkwekerij
Na deze aanhoudingen startte de recherche direct een onderzoek. Hieruit kwam naar voren dat op een adres in Voorburg mogelijk een hennepkwekerij zou bevinden. Agenten die de woning aan de Binckhorstlaan betraden, troffen inderdaad een hennepkwekerij met 420 planten aan. De politie nam de planten en bijbehorende apparatuur in beslag. 
Melden helpt
Een rechercheur uit het hennepteam vertelt: ?We hebben dit jaar al meer dan 40 hennepkwekerijen in het gebied Den Haag Zuid West ontmanteld. De slag die we nu geslagen hebben is een mooie. We waren precies op tijd want de toppen zaten al in tassen klaar om vervoerd te worden. De straatwaarde is ongeveer 90.000 euro. Zo zie je maar waar een melding via 0900-8844 van een inwoner toe kan leiden. Hennepkwekerijen in een huis leveren altijd gevaar op. We ondernemen dan ook altijd direct actie en dit keer met een mooi resultaat."

Zuid-Holland Voorburg

  • 20e81e1244cb35d1331c6bc8adb8cf96