Oosterhout - Kaderlid motorclub aangehouden voor liquidatiepoging

4 juli 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Een 42–jarige man uit Breda, tevens kaderlid van de motorclub Kings Syndicate (die onder anderen bestaat uit voormalige leden van No Surrender), is dinsdag 3 juli op verzoek van de Belgische politie in Oosterhout aangehouden. Hij wordt verdacht van een liquidatiepoging die donderdag 6 april 2017 plaatsvond in België.

Zeeland-West-Brabant
Op die donderdagavond vond aan de Gammel in Rijkevorsel (B) een schietincident plaats. Het slachtoffer werd op het erf van zijn landbouwbedrijf opgewacht door twee personen. Bij thuiskomst werd hij direct viermaal in zijn lichaam geschoten. Hij raakte hierbij levensgevaarlijk gewond. De daders vluchtten. De Belgische politie startte hierop een onderzoek.
Verzoek tot aanhouding
Nadat de politie een Europees Onderzoeks Bevel (EOB) ontving van de Belgische Onderzoeksrechter, hield zij vandaag met behulp van het Arrestatieteam de 42-jarige verdachte aan. Hiernaast werd er in zijn woning een zoeking verricht. Hierbij zijn gegevensdragers in beslag genomen.

De verdachte en het in beslag genomen materiaal worden overgedragen aan de Belgische politie. Zij zet het onderzoek voort.