Helden - Politie komt softdrugshandel op het spoor: 3 aanhoudingen

10 oktober 2018 16:44
Bron: Politie.nl

Dinsdagavond en woensdag heeft de politie in Helden drie mensen, een 51-jarige man, een 21-jarige man en een 19-jarige vrouw, aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de handel in softdrugs. Bij zoekingen in de woningen van de verdachten trof de politie gripzakjes hennep, XTC-tabletten en een groot geldbedrag aan. Dit alles is in beslag genomen.

Het onderzoek naar de handel in softdrugs werd opgestart na meldingen door de wijkagent. In samenwerking met de recherche, het flexteam* en het openbaar ministerie is door het basisteam Peel en Maas een onderzoek opgestart. Dit leidde tot de drie aanhoudingen. Dinsdagavond werd de 52-jarige man en de 19-jarige vrouw aangehouden. Woensdag is de 21-jarige man aangehouden.

Twee auto’s in beslag genomen
Tijdens de zoekingen werden ook twee auto’s in beslag genomen. Uit onderzoek moet blijken of deze auto’s werden gebruikt voor de handel van de softdrugs. Het onderzoek naar de handel wordt voortgezet.

*Het flexteam is een team van politiemensen dat probleemgericht en informatie gestuurd kan worden ingezet ter ondersteuning van de basisteams.

2018101356