Vogelwaarde - Drie carnavalsvierders aangehouden

12 februari 2018 05:01
Bron: Politie.nl

Agenten hebben afgelopen nacht toezicht gehouden bij de feesttent van de ‘Vogelpiek’. Op het hoogtepunt zijn daar zo’n 2.100 carnavalsvierders aanwezig. Slechts drie lastige gasten zijn aangehouden.

Zeeland-West-Brabant
Een 16-jarige jongen uit de gemeente Hulst weet zich niet te gedragen en zoekt ruzie met een aantal andere feestvierders. Om zijn woorden kracht bij te zetten toon hij een mes. De beveiliging verwijdert hem vervolgens uit de tent en wordt daar overgenomen door de politie. Hij is voor verhoor meegenomen naar het bureau en daarna weer op vrije voeten gesteld. Echter pas nadat hij afstand heeft gedaan van het mes.
Lastig en beledigend
Nadat een meisje onwel is geworden ontstaat er enige reuring in de EHBO-tent. Een 20-jarige man uit de gemeente Hulst dringt zich op omdat hij bij het meisje wilde zijn. Ondanks diverse waarschuwingen van de beveiliging om zich te verwijderen, weigert hij weg te gaan. Om verdere escalatie te voorkomen wordt de beschonken man door agenten naar buiten gedirigeerd. Dat valt niet in goede aarde en al tegenstribbelend schelt hij de agenten uit voor ‘kankermongool’. Vervolgens is hij meegenomen en vastgezet in een politiecel om daar verder af te koelen.
Mishandeling
Een 20-jarige man, eveneens uit de gemeente Hulst kan zijn handen niet thuis houden en slaat zonder enige aanleiding een feestganger in zijn gezicht. Deze loopt daarbij een wond bij zijn oog en een bloedneus op. Hij is aangehouden voor mishandeling en mocht een nachtje in de cel doorbrengen.