Breda - Hevig verzet verdachte na aanhouding voor huisvredebreuk

16 februari 2018 05:03
Bron: Politie.nl

Een 29-jarige Bredanaar is afgelopen nacht omstreeks 04.30 uur in het Centrum door de politie aangehouden voor huisvredebreuk. De verdachte verzette zich daarbij hevig. Agenten kregen hulp van omstanders bij de arrestatie.

Zeeland-West-Brabant
Een 24 jarige vrouw deed namens haar vriend aangifte. Zij vertelde dat zij met drie bekenden uit geweest waren. Daarna hadden ze op de kamer van haar vriend, boven een horecazaak, nog een nazit. Een van hen had een stapper mee naar binnen genomen die zij waren tegen gekomen. De man, die onder invloed leek te zijn,  paste echter bij nader inzien toch niet in de groep. Zij vroegen hem daarom meerdere keren in het Engels om weg te gaan. Hij weigerde dat en werd heel erg boos en agressief. Hierop werd de politie gebeld. 
Verzet
Agenten kwamen ter plaatse en troffen een agressieve man aan die zij met veel moeite naar buiten duwden. Daarna bleef hij proberen opnieuw het pand in te gaan. Hierop werd besloten hem aan te houden voor huisvredebreuk. Hij verzette zich daarbij hevig waarna hij mede dankzij hulp van een beveiliger en een toevallige passant onder controle werd gebracht. Hierna werd hij rustig, in het cellencomplex werd hij echter opnieuw agressief. In zijn fouillering werd nog een leeg ponypack aangetroffen, vermoedelijk was de arrestant onder invloed van drugs.