Arnhem - Agressieve winkeldief aangehouden

2 mei 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Een 48-jarige man uit Arnhem is maandagmorgen aangehouden voor winkeldiefstal. Hierbij kreeg de politie hulp van burgers.

Een medewerker van een winkel aan de Roggenstraat zag even voor 10:30 uur een man in de winkel iets in zijn tas stoppen. Nadat de verdachte de kassa zonder te betalen was gepasseerd ging de medewerker op de man af. Toen de man hem in de gaten kreeg liet hij de tas vallen en zette het op een lopen. De medewerker wist de man buiten de winkel in de kraag te vatten waarop de man zich hevig verzette. Een tweede burger schoot de medewerker te hulp en samen hielden ze de man onder bedwang totdat de politie arriveerde. De verdachte had voor zo’n 140 euro aan spullen weggenomen.
Mag een burger die getuige is van een misdrijf een verdachte aanhouden?
Als je als burger getuige bent van een misdrijf dan mag je de verdachte aanhouden. Voorwaarde is wel dat de aangehoudene ‘onverwijld’ aan de politie moet worden overgedragen. Om te voorkomen dat de verdachte er vandoor gaat mag de aanhouder dwang uit oefenen, bijvoorbeeld door hem tegen de grond aan te houden. Lees meer hierover op de website van het Openbaar Ministerie.

2018186096 JR