Bergen op Zoom - Twee inbrekers op heterdaad aangehouden

3 augustus 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Donderdagmorgen vroeg heeft de politie twee mannen aangehouden. Ze hebben vermoedelijk proberen in te breken in een bedrijfsgebouw aan de Ravelstraat.

Rond 4.10 uur zag een zeer alerte vrouw twee mannen met zaklantaarns rond het gebouw lopen. Ze belde onmiddellijk naar de politie en gaf de signalementen van de mannen door. Diverse eenheden gingen met spoed richting de Ravelstraat.
Signalement
Een agent zag in de Mozartlaan een man lopen. Zijn signalement kwam overeen met de omschrijving die aan de agenten was doorgegeven. Hij werd aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiebureau gebracht. Het gaat om een man (22) uit Middelburg. De agent ging daarna bij het gebouw kijken en zag dat er bij een deur schade zat, vermoedelijk omdat geprobeerd was in te breken.
Ziekenhuis
De politie hoorde dat een tweede man er op een scooter vandoor ging. Twee agenten zagen de scooter bij het gebouw wegrijden, waarop zij de achtervolging inzetten richting de Buitenvest. De politie zette het zwaailicht en sirene aan en riepen tevergeefs naar de bestuurder dat hij moest stoppen. Toen de scooter de Pijperstraat inreed, moesten de agenten de achtervolging stoppen, omdat er verschillende paaltjes op de weg stonden. Even later troffen de agenten bij een woning aan de Bouwmanlaan de scooter aan. De bestuurder werd in een tuin aan de Noordzijde Zoom aangetroffen. De man (25) uit Bergen op Zoom werd aangehouden. Tijdens zijn vluchtpoging was hij gewond geraakt. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.