Weesp - Aanhouding vernielingen Oudjaarsnacht

23 maart 2018 05:00
Bron: Politie.nl

Een 18-jarige inwoner van Weesp is dinsdagochtend aangehouden voor vernielingen aan het stationsgebouw in Weesp. De recherche zoekt nog getuigen.

Tijdens Oud en Nieuw krijgt de meldkamer een melding dat een groep jongeren vernielingen pleegt aan het stationsgebouw bij het Stationsplein. Agenten gaan direct op de melding af, maar treffen niemand meer aan. Wel zien ze dat de toegangsdeuren van het station zijn vernield.
Onderzoek
De politie is een onderzoek gestart naar de vernielingen en hieruit komt een verdachte naar voren. Dit is een 18-jarige man uit Weesp. Agenten hielden hem aan op dinsdag 20 maart. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij het vernielen van de toegangsdeuren. Maar er wordt ook gekeken of hij betrokken is bij meerdere vernielingen in Weesp. De Weesper zit nog vast voor verhoor.
Meerdere vernielingen
De hele oudjaarsnacht is er een reeks van vernielingen gepleegd in Weesp. Er kwamen ongeveer 23 aangiften binnen. Met vuurwerk heeft een groep jongeren spullen vernield in onder andere de Herensingel, Tuinkade en Stationsweg.

Het onderzoek naar deze vernielingen is nog niet afgerond. Heeft u informatie hierover, die u nog niet met de politie heeft gedeeld? Wilt u dan contact opnemen met de recherche in Naarden? Dit kan via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.

De recherche is ook op zoek naar camerabeelden. Heeft u in deze omgeving een camera hangen? Dan vragen wij u deze beelden uit te kijken rond het tijdstip van het incident. Beelden kunnen worden geĆ¼pload via onderstaand formulier.