Rotterdam - Verdachte verkeersongeval A20 aangehouden dankzij alerte beveiliger

21 november 2016 14:17
Bron: Politie.nl

Alert optreden van een beveiliger leidde op 21 november tot de aanhouding van een man die even daarvoor vermoedelijk bij een aanrijding op de A20 was betrokken.

De aanrijding ontstond rond 22.20 uur ter hoogte van Maasland toen de bestuurder van een personenauto achter op de auto vóór hem knalde. De twee inzittenden van die auto, een man en vrouw van 68 jaar uit Krimpen aan den IJssel, raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis. Zij liepen onder meer gebroken ribben op. Meteen na de aanrijding rende de bestuurder van de achterste auto weg, waarmee hij zich schuldig maakte aan het verlaten van plaats van ongeval, wat een misdrijf is. De man rende de naastgelegen weilanden in, waarbij hij door sloten moest waden om verder te komen.

Een beveiliger had via social media van de aanrijding en de weggevluchte bestuurder vernomen en zag op de Maassluissedijk een drijfnatte man rennen. De beveiliger sprak de man aan en zei tegen hem dat hij een taxi zou bellen. Hij belde echter 112. Agenten konden de verdachte snel daarna aanhouden. De verdachte stonk naar drank, stond onvast op zijn benen en had bloeddoorlopen ogen; voor de agenten alle reden te vermoeden dat de man gedronken had. Hij wilde echter niet meewerken aan een ademtest of bloedproef. Hij voldeed ook aan het signalement dat bekend was van de automobilist die na de aanrijding op de A20 was weggerend. De man werd voor de nacht ingesloten is na verhoor heengezonden. Hij is en blijft wel verdachte. Het onderzoek wordt voortgezet.

Zuid-Holland Hollands Midden Zevenhuizen

  • 4b2307b0491719879d11e5bc07076c23