Eindhoven - Man gaat door het lint in politieauto

11 december 2016 13:37
Bron: Politie.nl

Met geweld hield de politie zondagochtend rond 2.15 uur op de PSV-laan in Eindhoven een 27-jarige man uit het Belgische Seraing aan voor vernieling van een politieauto. De man was zeer agressief tegenover agenten.

Surveillerende agenten zagen de man even daarvoor op de PSV-laan. Met ontbloot bovenlijf en gebalde vuisten stond hij tegenover een paar vrienden, die hem probeerden te kalmeren. Toen de agenten kwamen vragen of alles goed was rende de man op de politieauto af en dook naar binnen. In de auto sloeg de Belg wild om zich heen met zijn vuisten, waardoor onder meer de binnenspiegel sneuvelde. De agenten konden klappen van de man afweren en zetten pepperspray in om het geweld te stoppen. De man bleef echter agressief en onder hevig verzet werd hij aangehouden. Volgens zijn vrienden had de man LSD gebruikt.

De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en nagekeken door ambulancepersoneel. Onder meer door een hoge hartslag werd hij later naar het ziekenhuis gebracht, waar hij de nacht heeft doorgebracht. De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zuid-Holland Hollands Midden Zevenhuizen

  • ee2dffaab0c72029f04959a5dc35a7b4