De Goorn - Raff in actie

14 juni 2017 13:09
Bron: Politie.nl

Op woensdagmorgen hield de politie een 20-jarige man uit De Goorn aan wegens het rijden onder invloed en het bezit van een vuurwapen.

Omstreeks 00.50 uur zag de politie een personenauto rijden op het Westeinde. Omdat de auto nogal hard reed, wilde de politie de bestuurder controleren. Nadat de politie hun dienstauto hadden gekeerd, bleek de auto weg te zijn. Even later werd deze terug gevonden op de oprit van een woning aan het Westeinde, een adres waar de auto op basis van het kenteken niet thuishoorde.

Toen de politie bij de auto stond, kwam de verdachte aanlopen. Hij bleek alcohol gebruikt te hebben. De man blies 475 ug/l. Omdat het hier om een beginnend bestuurder ging, mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve ruim vijf maal het toegestane maximum. De verdachte zal zijn rijbewijs moeten inleveren.

Bij controle bleek de verdachte bovendien een schouderholster te dragen. Een vuurwapen werd echter niet gevonden. Hierop werd diensthond Raff ingezet. Deze vond een doorgeladen alarmpistool en een wikkel met (vermoedelijk) cocaïne onder een andere auto op het erf.

De politie nam het wapen en de drugs in beslag.

2017121779

Zuid-Holland Hollands Midden Zevenhuizen

  • ce08ace8853784167db016c0b7bf587c