Nieuwkoop - Woninginbreker aangehouden

4 mei 2018 06:01
Bron: Politie.nl

Agenten hielden op donderdag 3 mei omstreeks 5:00 uur een 25-jarige man uit Alphen aan den Rijn aan als verdachte van een poging woninginbraak aan de Dorpsstraat eerder die nacht. De politie onderzoekt de zaak.

Een getuige belde rond 4:15 uur de politie dat er twee personen probeerden in te breken en vervolgens op de vlucht sloegen richting één van de eilandjes. In de omgeving zochten agenten naar de inbrekers en hoorden geluiden uit één van de achtertuinen, die aan het water lag. Met behulp van de politiehelikopter en een speurhond vonden agenten één van de verdachten, die zich schuil hield tussen de bosschages in een achtertuin. Daarna zochten agenten met meerdere boten op de Nieuwkoopse Plassen naar een eventuele tweede verdachte, maar troffen die niet meer aan. De bewoner deed aangifte van de poging inbraak.

Zie u iets verdachts, bel 1-1-2
Ziet u iemand in uw buurt die met veel belangstelling bij verschillende huizen naar binnen kijkt. Die persoon loopt even weg, komt weer terug, maakt een rondje om het huis. U voelt gewoon dat het niet klopt. Ook al twijfelt u, bel toch de politie op 1-1-2. De agenten komen liever een keer te veel dan te weinig.