Den Haag, Rijswijk, Zoetermeer, Delft, Nootdorp - Bij Team West en Opsporing Verzocht oproep schrijver anoniem briefje

11 juli 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Op zaterdag 5 mei vond een ernstig steekincident plaats op het Johanna Westerdijkplein in Den Haag waarbij drie mensen ernstig gewond raakten. Begin maart is bij de politie een anoniem briefje binnengekomen met de waarschuwing dat de verdachte een terroristische daad zou gaan plegen. De politie is op zoek naar deze anonieme briefschrijver en vanavond wordt de envelop getoond. Verder komen de volgende zaken in Team West aan bod:

Geweldsincidenten in het centrum | Delft
Er hebben de afgelopen tijd meerdere geweldsincidenten in het centrum van Delft plaats gevonden. Team West toont beelden van twee personen op een scooter die op donderdagochtend 17 mei bij twee panden in de Peperstraat en de Breestraat handgranaten laten ontploffen.

Straatroof Hengelolaan | Den Haag
Op donderdag 31 mei heeft er een straatroof plaats gevonden op de Hengelolaan. Hierbij is een 75-jarige mevrouw het slachtoffer geworden. In het programma zijn beelden van de verdachte te zien.

Twee winkeldiefstallen | Rijswijk | Zoetermeer
Er worden beelden getoond van verdachten die in de Media Markt in Rijswijk een diefstal plegen. Van een diefstal bij de Etos in Zoetermeer worden er beelden getoond van twee personen die een grote hoeveelheid shampooflessen wegnemen.

Tonen gestolen sieraden | Den Haag
Er worden foto’s getoond van sieraden en munten die bij een verdachte zijn aangetroffen. Het vermoeden is dat deze van diefstal afkomstig zijn.

Pinnen met gestolen pinpassen | Nootdorp | Rijswijk
Er worden camerabeelden getoond van een verdachte die met de pinpas van een 86-jarige mevrouw pint bij de Rabobank aan de Markt in Nootdorp. Ook worden er beelden getoond van twee mannen die met een gestolen pinpas proberen geld op te nemen bij een pinautomaat in Rijswijk.  

Tips WhatsApptiplijn
Net als in de vorige uitzendingen kunnen de kijkers hun tips doorgeven via de WhatsApptiplijn: 06-17214856. 
Team West: iedere dinsdag om 17.00 uur op TV West. Daarna wordt het programma elk uur herhaald. Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald. Opsporing Verzocht dinsdag om 20.30 uur op NPO2 en op woensdag herhaald rond 12 uur.