Zoetermeer - Getuigen gezocht van beroving

10 februari 2019 21:49
Bron: Politie.nl

De districtsrecherche Zoetermeer – Leidschendam/ Voorburg zoekt getuigen van een beroving op de Loirestroom, op zondagmiddag 10 februari. Een 14-jarige jongen uit Zoetermeer werd daar onder bedreiging van een wapen beroofd van zijn jas.

Rond 13:45 uur ontving de politie een melding van de beroving, waarop een aantal eenheden direct ter plaatse ging. Ter hoogte van het Zanzibarplein zag een van de agenten een persoon rennen die voldeed aan het signalement dat het slachtoffer had beschreven. De agent gaf de verdachte instructie om te blijven staan, maar aan deze instructie werd geen gehoor gegeven en de verdachte rende verder. Hierop loste de agent een waarschuwingsschot. De verdachte kon op het Oosterheemplein worden aangehouden. De verdachte, een 15-jarige Zoetermeerder, is meegenomen naar het bureau waar hij wordt gehoord.
Getuigen gezocht
De recherche komt graag in contact met mensen die iets hebben gezien van de beroving, of op een andere manier informatie hebben over dit incident. Hebt u iets gezien of gehoord? Belt u dan de politie via het nummer 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem, via het nummer 0800-7000.