Zoetermeer - Getuigen gezocht van beroving

11 februari 2019 14:57
Bron: Politie.nl

De politie zoekt getuigen van een beroving op zondagavond 10 februari in een steeg tussen de Tiberstroom en de Tigrisstroom. Hierbij werd een 17-jarige jongen uit Zoetermeer onder bedreiging van een wapen door twee jongens beroofd van zijn eigendommen.

Rond 21.40 uur kreeg de politie de melding van een beroving. Ter plaatse vertelde het slachtoffer dat hij in een steeg, gelegen tussen de Tiberstroom en de Tigrisstroom, liep toen hij ineens van achteren door twee jongens werd benaderd. Eén van de twee greep hem bij zijn nek. Onder bedreiging van een wapen werd het slachtoffer vervolgens beroofd van enkele eigendommen. Daarna renden de jongens de steeg uit in de richting van de Tigrisstroom. Sindsdien ontbreekt van hen elk spoor.

Signalement verdachte 1
Getinte huidskleur, 16 à 18 jaar oud.
Volledig in het zwart gekleed. Droeg een trainingsbroek en handschoenen en een sjaal voor het gezicht.

Signalement verdachte 2
Getinte huidskleur, 16 à 18 jaar oud.
1.75 tot 1.80 meter lang en mager postuur.
Droeg een rode trainingsbroek, een zwarte muts en een zwarte sjaal voor het gezicht.

Getuigen gezocht
De recherche komt graag in contact met mensen die iets hebben gezien van de beroving, of op een andere manier informatie hebben over dit incident. Heeft u iets gezien of gehoord? Belt u dan de politie via het nummer 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem, via het nummer 0800-7000.