Vanavond in Team West: overval supermarkt Zoetermeer in Den Haag/Zoetermeer

30 november 2021 15:01
Bron: Politie.nl

Vanavond besteedt opsporingsprogramma Team West aandacht aan een overval op een supermarkt aan de Petuniatuin in Zoetermeer begin november. Ook een babbeltruc in Den Haag komt aan bod.

Overval supermarkt | Zoetermeer
Op woensdag 3 november rond 19.45 uur liep een man de supermarkt binnen aan de Petuniatuin in Zoetermeer binnen. Deze man liep naar de servicebalie waar hij zijn mobiele telefoon liet zien aan een medewerkster. In de tekst stond; 'Dit is een overval. ik heb een pistool bij me. Ik wil dat je ongemerkt geld in mijn tas stopt'. De medewerkster schrikt enorm en ziet geen andere mogelijkheid dan mee te werken. Na de overval loopt de overvaller weg. In de uitzending worden camerabeelden getoond van de overvaller.

Babbeltruc | Den Haag
Eind september kan een hoog bejaarde man uit Den Haag zijn portemonnee niet meer vinden in zijn woning. Vermoedelijk is er iemand in zijn huis geweest toen de man in zijn tuin zat. Naast de portemonnee is ook zijn pinpas met pincode meegenomen. Met deze pinpas is er uiteindelijk ruim 6000 euro opgenomen. In de uitzending worden camerabeelden getoond van twee verdachten. Deze twee vrouwen hebben de bankpas vermoedelijk in handen gekregen door middel van een babbeltruc bij de man thuis door zich mogelijk voor te doen als zorgmedewerkers. Met deze pinpas is op twee locaties in Den Haag en Rotterdam geld opgenomen.

Heeft u informatie over een van de zaken?
Bel uw tips door via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of bel anoniem met M.0800-7000.

Team West: iedere dinsdag om 17.00 uur bij TV West. De uitzending wordt ieder uur herhaald. Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald.