Zoetermeer - Dronken bestuurder na achtervolging aangehouden

11 september 2016 11:40
Bron: Politie.nl

Politieagenten hielden zondag 11 september om 06.20 uur op de Bleiswijkseweg een 33-jarige bestuurder aan nadat hij bij een achtervolging in botsing was gekomen met een politievoertuig. Een agent loste bij de aanhouding een waarschuwingsschot.

Agenten zagen dat een bestuurder een roodlicht negeerde en gaven de bestuurder op de Australieweg een stopteken. De bestuurder stopte en weigerde zijn rijbewijs te tonen. De man reed vervolgens weg. Agenten zagen dat naast de bestuurder nog enkele andere personen in het voertuig zaten. Onmiddellijk stelden verschillende politie-eenheden een achtervolging in. Via het Maximaplein en de Oostweg reed de bestuurder in de richting van de A12. Door te remmen en regelmatig naar de zijkant van de weg te sturen probeerde de bestuurder de achtervolgende agenten van de weg te rijden. Tijdens de achtervolging ontstond een aanrijding waarna de verdachte wegrende. Een van de agenten die achter de verdachte aanrende loste een waarschuwingsschot. Na een zoektocht in de omgeving van de auto troffen agenten de verdachte in een sloot aan de Bleiswijkseweg aan. Agenten hielden de bestuurder, een 33-jarige inwoner uit Gouda, aan. Op de plek van de aanrijding hielden agenten een inzittende, een 30-jarige vrouw uit Landgraaf, aan voor belediging. Ambulance personeel vervoerde na de aanrijding een van de agenten met beenletsel naar een ziekenhuis. Na onderzoek mocht hij het ziekenhuis verlaten.
Weigering alcoholonderzoek
Aan het bureau vorderen agenten van de verdachte medewerking aan een alcolholonderzoek. De verdachte weigerde echter alle medewerking. De recherche onderzoekt de zaak. De verdachten zitten nog vast.

Zuid-Holland Haaglanden Zoetermeer

  • ba88a146d3581356aa58ac8f115ea57b