Den Haag, Zoetermeer en Leiden - Vanavond in Team West

27 september 2016 16:23
Bron: Politie.nl

Vanavond in Team West om 17:00 uur een bedreiging met wapen in Den Haag, twee winkeldiefstallen in Zoetermeer en shouldring in Leiden.

Bedreiging met wapen Calandkade | Den Haag

Zaterdagmiddag 2 april, in de Meyerstraat ter hoogte van de Calandtoren, spreekt een man op een fiets een clubje vrienden aan. Hij vraagt of ze een scooter voorbij hebben zien komen met twee jongens erop. De vrienden zeggen dat ze niemand hebben gezien, maar ze vragen wel aan de man waarom hij dat wil weten. Hij vertelt hen dat ze weg moeten gaan, want er zouden daar gekke dingen gaan gebeuren. Hij laat de vrienden zien dat hij een wapen in zijn broeksband heeft zitten en zegt: “Hier gaat een schietpartij komen en ik ga schieten.” Daarna rijdt hij weg en stopt even verderop. Hij pakt het wapen uit zijn broeksband, laadt het door, stopt het weer terug en fietst verder. Het gaat om een donkere man van ongeveer 1.80 meter lang. Hij heeft donkere ogen en twee gouden voortanden en reed op een donkere fiets met fietstassen.

Straatroof Albardastraat | Den Haag

Donderdagmiddag 15 september loopt een 48-jarige Haagse door de Albardastraat. Plotseling hoort ze een scooter achter zich en krijgt ze een klap in haar rug en op haar kaak. Haar tas wordt hardhandig van haar schouder getrokken en twee jongens op een scooter gaan ermee vandoor.

Insluiper Tweede Sweelinckstraat | Den Haag

Bij een huis aan de Tweede Sweelinckstraat in Den Haag zijn in de zomer schilders aan het werk waardoor de deur regelmatig open staat. Op 29 juni komt de bewoonster thuis en ziet een vreemde man uit huis komen. Binnen ziet ze direct dat er een computer en portemonnee weg zijn. Met de bankpas uit haar portemonnee is geprobeerd geld van haar rekening af te halen bij een automaat op de Kalvermarkt. Daarvan zijn camerabeelden beschikbaar. Na drie mislukte pogingen wordt de pas ingeslikt. Het gaat om een lichtgetinte man, met een lichte trui met capuchon met de letters USA.

Shoulderen en pinnen | Leiden

Bij de Jumbo aan het Diamantplein in Leiden pint een 90-jarige vrouw op donderdag 4 augustus geld.

Ze stopt haar portemonnee in de tas van haar rollator. Als ze daarna bij de groenteboer wil afrekenen, blijkt dat haar portemonnee is gestolen. Later blijkt dat haar pincode even daarvoor is afgekeken in de Jumbo. Twee mannen en twee vrouwen die vlak na de vrouw binnenkomen, staan vlak bij haar als ze het geld pint. Op dat moment lukt het hen waarschijnlijk om de code te zien. Nog geen tien minuten later wordt er 1000 euro opgenomen bij de geldautomaat aan de Prinsessekade in Leiden. Het gezicht van de pinner is niet te zien, maar wel een stuk van zijn t-shirt. Dat komt overeen met het t-shirt van één van de mannen in de Jumbo. 

Winkeldiefstallen Kruidvat | Zoetermeer

Beveiligingscamera’s van het Kruidvat aan het Kentgensplein in Zoetermeer hebben afgelopen zomer twee winkeldieven dieven op beeld vastgelegd. De eerste beelden zijn van een vrouw die op 12 juni in de winkel is. Ze heeft een buggy zonder kind bij zich en stopt daar een aantal spullen in. Op 17 juli slaat opnieuw een vrouw toe. Ze draagt een korte broek en heeft een opvallende Björn Borgtas bij zich. Ze pakt heel verschillende artikelen en verlaat daarna de winkel.
Winkeldiefstal | Wateringen

Op maandag 4 juli komt een man een winkel in Wateringen binnen, pakt een witte, draadloze Chaconcamera en loopt hiermee snel de winkel uit.

Diefstal portemonnee sportschool | Den Haag

Op dinsdag 9 augustus legt een medewerker van een sportschool aan de Waldorpstraat in Den Haag een mapje met pasjes neer achter zijn beeldscherm op de balie, uit het zicht van bezoekers. Het mapje wordt gestolen en met een van de passen wordt contactloos betaald. Op camerabeelden staat een lichtgetinte man, 20 tot 25 jaar, met kort stekelhaar en een stoppelbaardje.

Uitzendingen

Team West: iedere dinsdag om 17.00 uur op TV West. Daarna wordt het programma elk uur herhaald. Ook woensdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur wordt Team West nog een aantal keer herhaald.

Opsporing Verzocht: iedere dinsdag om 20.30 uur op NPO 1. Woensdag wordt het programma rond 11.40 uur herhaald via NPO 2.

Zuid-Holland Haaglanden Zoetermeer

  • c17ff634618470280aec23ac399d49fc