Zeer grote uitslaande brand bij recyclingbedrijf in Dordrecht

1 april 2019 20:13
Bron: Alarmeringen.nl

In Dordrecht woedt maandagavond een zeer grote brand bij een recyclingbedrijf aan de Veerplaat. De brandweer heeft opgeschaald naar grip 2.

De brand, die rond 19.45 uur als buitenbrand werd gemeld, is inmiddels overgeslagen naar een van de loodsen op het terrein van het papierrecyclingbedrijf. Bij de brand komt veel rook vrij, die tot in de verre omtrek is te zien. De brandweer adviseert mensen die last hebben van de rook om ramen en deuren gesloten te houden en de mechanische ventilatie uit te schakelen.

De brandweer heeft groot alarm geslagen en is met groot materieel uitgerukt om het vuur te bestrijden. Inmiddels zijn 12 tankautospuiten ingezet, staan er 2 hoogwerkers opgesteld en is de blusboot is aanwezig. Ook zijn er twee 2 schuimblusvoertuigen en 2 grote pompen ingezet.

Metingen

"Veel mensen treffen roetdeeltjes aan", zegt de Veiligheidsregio. "Meetploegen treffen tot nu toe alleen verbrand papier aan. Raak deze deeltjes niet met blote handen aan." Dinsdagochtend zal de veiligheidsregio met een advies komen hoe om te gaan met de roetdeeltjes.

Politiehelikopter

De hulpdiensten hebben de politiehelikopter ingezet om met behulp van de warmebeeldcamera zich te krijgen op de omvang en complexiteit in beeld te brengen. Op beelden vanaf hoogte en afstand is te zien dat de brand zicht inmiddels flink heeft uitgebreid.Laatste update: 1 april 2019 22:26