Inbrekers slaan even vaak toe in Hoogblokland als vorig jaar

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 Hoogblokland

Elke dag wordt er in Nederland gemiddeld meer dan 78 keer ingebroken of een poging daartoe gedaan. In Hoogblokland was het in de eerste vijf maanden van dit jaar 2 keer raak, (nagenoeg) evenveel als in dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Hoogblokland is dit jaar gelijk gebleven. In totaal werden er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie 2 inbraken en inbraakpogingen geregistreerd in de Zuid-Holland plaats. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er eveneens 2, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Voor heel de provincie Zuid-Holland staat de teller op 2661. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 3209, wat neerkomt op een daling van 17,1 procent. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Benieuwd naar waar inbrekers dan vooral in Hoogblokland of juist in andere plaatsen toeslaan? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats Hoogblokland en provincie Zuid-Holland, in het dossier Woninginbraken.